Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

30 Kasım 2014 Pazar

Solidworks Tarihi

Bu yazımda sizlerle kullanmaktan büyük bir zevk aldığım ve programı karıştırdıkça bana yeni alternatif  tasarım  yolları ve kolaylıkları sağlayan Solidworks’ün tarihi hakında yazmak istedim.

Solidworks Kim Tarafından Kuruldu

jon hirschtick ve bob zuffante
Solidworks Kurucuları




Solidworks’ün hikayesi bundan tam 22 yıl önce  PTC (Parametrik Technology Corporation) ayrılan iki yakın arkadaş  olan Jon Hirschtick ve Bob Zuffante tarafından temelleri atılmıştır(1993). O zamanki CAD yazılımlar çok parlak olmayan bir  dönemdeydi. Bu iki arkadaş Solidworks’ü kurma yolunda kendilerine bir ekip  oluşturdular. Bu ekibe ilk  olarak  ProEngıneer ve şuan piyasada bulunan Space Claim Kuran  ekipte yer alan Mike Payne  getirmişlerderdir.Ekibe daha sonra Scott Harris ve Tommy Li dahil etmişlerdir.

Solidworks'ün İlk Ekip Üyeleri

mike payne, scott harris ve tommy li
İlk Ekip Üyeleri



Solidworks Tasarım Aşamasında

Jon Hirschtick ve Bob Zuffante  ekibi Massachusetts bulunan ofislerinde  Solidworks tasarımı  için  hazırlıklarına başlamışlardır.Solidworks  bu aşamada her geçen gün biraz daha şekillenmeye ve gün yüzüne çıkmaya başladı.Programın test aşamaları ve deneme süreçleri başlamış  oldu. (1993-1994)

Solidworks'ün Kurucularının İlk Ofisi

Massachusetts bulunan ofisleri

İlk Prototip Taslağı

Prototype  bir taslak

Solidworks'ün Unsur Ağıcı Belirleme Aşamaları

Prototype  bir taslak

Solidworks Ortaya Çıkışı

Windows 95 çıkısı ardından kısa bir süre sonra Solidworks Ürünü  tanıtılmaya  başlandı.Kısa bir sürede program  kullanıcılar arasında büyük bir ilgi ile karşılandı.(1995) Solidworks daha sonra Dassault Systemes tarafından satın alındı(1997).Bu süreç dogrultusunda Solidworks gelişmeye ve kullanıcılarına daha iyi bir tasarım sunmak amacıyla  yeni alt programlar ve eklentiler getirerek günümüzün kullanımı en kolay ve yenilikçi proramlarından biri olmaya yolunda ilerlemeye başladı.Günümüzde en çok tercih edilen ve neredeyse tüm mühendislik fakültelerinde ders olarak  kabul gören bir program haline geldi.


Solidworks 95'in Sistem Gereksinimleri

solidworks 1995 sistem gereksinimleri
Solidworks 95 sistem gereksinimleri
Solidworks ilk piyasaya sürüldüğü zaman, 35 MB gibi bir RAM ile kullanılabilirken. Günümüzde ise en son çıkan 2015 sürümünde minimum 8 GB RAM gerekmektedir. 





Solidworks 95'in Ekran Görüntüsü

Solidworks 95 bir görüntü
Solidworks 95 sürümü, ben 4 yaşındayken piyasaya çıkmış ilk piyasaya sürdüklerinde programı sadece çizim ve katı modüllerinde ibaretken. Günümüz de solidworks'te oldukça popüler modüller mevcuttur. Solidworks Aynı zamanda günümüzde neredeyse tüm imalat sektörlerinde kullanılmaktadır.






Solidworks'ün Günümüzdeki Ofisi

Şuan Kullandıkları Ofisleri

Solidworks; kurucuları kimler, kimler tarafından üretildi ilk ortaya nasıl çıktı bunu kısa bir tarihçesine değinmiş olduk. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger Widgets