Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

14 Aralık 2014 Pazar

CAD Nedir


CAD  Bu yazı dizimde sizlerle uzun zamandır paylaşmak istediğim bir konuydu.Bu konuyu paylaşmamım amacı neredeyse günlük hayatımızda kullandığımız tüm ürünlerin bu mühendislik çalışmaları ile ortaya çıktığı bir gerçektir.Günüzmüzde gelişen ve hızla büyüyen bilgisayar teknolojileri sayesinde neredeyse bir ürünün baştan sona tüm gerekli imal ediliş, analiz ve kullanım ergonomisi gibi endüstiriyel faktörler bu programlar sayesinde üründe gelişebilecek hatalar en düşük seviyeye indirilebilmektedir.

Cad nedir

Cad kelimesi İngilizce olarak Computer Aided Design kelimelerinin baş harflerinden almaktadır.Türkçe çevirisi ise Bilgisayar Destekli Tasarım anlamına gelmektedir. Tasarım yapmak için, bilgisayar ile kullanıcı arasında köprü oluşturan yazılımlarada CAD programları denilmektedir.

Bu gibi  yazılımlar ölçülü olarak teknik çizim yapmakta ve bunların mimari/mühendislik hesaplamalarını yapabilmektedir. Çizim işlemi 2 Boyutlu veya 3 Boyutlu olarak yapılabilmektedir.

Cad programlarını örnek vermek gerekirse günümüzde neredeyse her sektör ve her iş hacmine göre binlerce program bulunabilmektedir.En yaygın olanları ise şöyle sıralaya biliriz: Solidworks, Catia, Unigraphics, Autocad, İnvertör, Sketchup, ProEngıneer, SolidEdge gibi programları sıralayabiliriz.

Kullanım alanları neredeyse sınırsızdır örnek vermek gerekirse ; Mimari, iç mekan, dış mekan, yapı mühendisliği, yol, tünel, köprü, haritacılık, ısıtma ve soğutma, Otomotiv, havacılık, Mekanik, Gemi yapımı, Elektrik ve elektronik tasarımı, devre tasarımı, güç sistemleri, endüstriyel dizayn, tekstil ve mode tasarımı, bahçe tasarımı, ışık dizaynı gibi alanlar sayılabilir.

Cad programlarına birkaç örnek


 Solidworks

solidworks




 Catia


Catia

 İnvertör


İnvertör
                  

       Unigraphics



siemens nx




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger Widgets